7. TÝŽDEŇ: O ZVIERACOM PRIATEĽOVI




Tento týždeň sme sa do Prečítaného leta rozhodli vyrobiť veselo poskakujúcich-zvieracích kamarátov!
V obálke sa ukrýva šesť usmiatych, pohyblivých panáčikov. M. siahla ihneď po jej obľúbenej Rafke žirafke a slonovi, A. si vybrala leva, pretože veľmi rada cerí zúbky a medveďa, už ho aj pomenovala: "Brumbrum". Postup je veľmi jednoduchý, kartónové zvieratká, teda časti telá je potrebné najskôr povytláčať zo šablóny, potom pospájať nitmi na papier a vzadu už len uviazať šnúrky, a kamarát je hotový!
Väčšie deti si môžu zvieratká vyrobiť aj svojpomocne, podľa vlastnej fantázie, alebo takto. Pôvodne som plánovala aj ja, že si zvieratká vyrobíme, ale nakoniec som v mojich tajných zásobách natrafila na túto skvelú-kreatívnu sadu, a bolo rozhodnuté!


.už máme pre každého jedno zvieratko!
.macko pózer ;-)
.aj výzdoba je hotová, aspoň na chvíľu!



I keď kníh o zvieratkách máme doma v celku dosť, v pondelok sa nám konečne podarilo zájsť aj do našej knižnice, a odtiaľ sme si priniesli tieto pekné knižky. Hneď prvú, O medvedíkovi bez mena, čítavame každý večer po kúskoch, zatiaľ sme sa dozvedeli, že medvedík nemá meno a nevie kto sú jeho rodičia, a že v Zvieratkove stretol výborných kamarátov...

  Už ste piekli krémeše?

 Aj v knihe Môj dedko Rýchlý šíp sme natrafili na zvieracích kamarátov, hlavne na sliepočky, ktoré sú po prázdninách na chalupe najväčšie kamošky našich dievčat!

Asi najroztomilejšie detské dielko, ktoré som v poslednom čase držala v rukách je kniha
Ema a ružová veľryba, milé príbehy, aj keď naša M. dnes vyhlásila, že sú smutné.

Hrozne sa teším na knihu: Lucia, postrach ulice.

 .pssst, čítame!






Komentáre

the BEST