Prečítané leto - o zvieratách a písmenách!



Prečítané leto  -  o zvieratách a písmenách!


Chcela som skĺbiť posledné dva týždne  Prečítaného leta  do jedného blogu, ale asi sa mi to nakoniec nepodarí. Mám ešte jedno malé "písmenkové" prekvapenie, taktiež ďalšie stránky leporela pribudnú až budúci týždeň. Kníh o zvieratkách máme doma peknú kôpku, dievčatá ich fakt ľúbia, ale začítali sme sa do krásnej knihy Z domu do záhrady a tu sa to celé začalo...



Najskôr sme behali po lúkach, pozorovali a naháňali motýle... 
A nie len tie...doma sme sa pustili do maľovania.


Najväčší úspech mali tento týždeň zasa žirafy a slimáky. Dievčatá vyhlásili, že sa vraj potrebujú naučiť starať o zvieratko a že potom im kúpime psa, alebo rybičky. Rybičky síce zvažujeme už asi pol roka, pár krát sme si ich boli obzrieť v obchode a pri rieke, máme doma potrebnú literatúru, ale veď nie je sa kam ponáhľať... Slimáky sme teda na jeden deň mali vo fľaši a potom sme sa dohodli, že v tráve im bude predsa lepšie! Etiketa ale musí byť (maľovalo sa našou obľúbenou technikou: tuš a akvarel)!




Keďže M. to má už len za pár a pôjde do školy, napadlo nám, že prepojíme tému o zvieratkách s písmenami. Dievčatá vyrábali plagáty, ktoré už hrdo visia na dverách detskej izby. Bola to zábava, každé písmenko sme pekne rozobrali, čo im pripomína, prečo sa to takto píše, vymýšľali sme rôzne iné slová na tieto písmenka a nakoniec vznikli roztomilé kaligrafické dielka. Amelie chcela byť prvá, má skoro štyri roky a v podstate už vie napísať svoje meno, takto vidí svoje písmenka.



Slimák dostal aj privátne políčko!

 Mínka šla viac do detailov a hlavne chcela mať na svojom plagáte včelu, 
motýľa a stan, ktorý mali deti u starých rodičov na záhrade.

Na závar mám jeden tip na kreatívnu knihu Na dvore, nájdete tu množstvo šablón a nápadov, ktoré môžete podľa nálady meniť, dopĺňať, pretvárať, u nás sa často táto kniha využíva aj ako puzzle. 
Mňau ;-)


O veselých zieratkách je aj omaľovánková knižka TU SOM DOMA, odporúčam!





Komentáre

  1. Ten plagat je uplne senzacny. Mas sikovne dievcata! A tie maju sikovnu mamu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

the BEST