LIETAJÚCE L E P O R E L O - O RUKÁCH



"Ruky, ruky, čo ste robili? V záhrade sme kvety sadili. A čo teraz urobíme keď je všetko hotové, keď sú kvety nasadené, kto mi na to odpovie?"

 
Úryvok z piesne Mira Jaroša.


Naše voľné pokračovanie: "Ja to viem, ja to viem, v blate ich vykúpem ;-)"   Tri páry malých, nezbedných rúk a týždeň na chalupe u starých rodičov, čo viac si priať, či dodať?  "Najradšej by aj ráno, na obed a večer šantili s hlinou a blatom, vyrábali zábaly, náramky, sadili akože a aj naozaj kvety, varili a piekli, a to všetko len a len z blata!" Ešteže sprcha a bazén boli súčasťou hry.


LIETAJÚCE  L E P O R E L O 



Pred odchodom na chalupu dievčatá skúšali svoje rúčky a ako nimi dokážu háčkovať, ono sa to nezdá ale pre tak malé rúčky je táto aktivita troška náročná, spoločne sme vyrábali bavlnené náramky a farebné brmbolce.
Pred nedávnom nás bavilo vypletanie, náš návod ako na to, nájdete TU.  

Keďže sme sa v týždni o Starých rodičoch venovali bylinkám a dievčatá si chceli vyskúšať aj šitie na stroji, posadila som si jednu po druhej na kolená a vyrábali sme "sáčkové čaje", najskôr sme krížom krážom poprešívali papier, potom sme naplnili aj vrecká z gázy a spoločne poprešívali. Takto si môžete vyrobiť aj voňavé levanduľové vrecúška.


Sušená baza biela a výrazne voňavá prvosienka....šijeme vrecká šijeme :)
 
 
 
 Vyšiť, prešiť sa dá aj papier.... skúste to, stačí aj ihlou a niťou, i keď u nás jednoznačne bodoval šijací stroj, o pár dní neskôr sa vyrábali aj menovky na tašky.

 Ak sa vám leporelo nechce vyrábať, našla som krásne už hotové  
l e p o r e l o na vymaľovanie, ale oplatí sa nazrieť aj tu!







Komentáre

the BEST