PREčíTANé LETO - O STARýCH RODIčOCH





Týždeň s babkou bylinkárkou...  Aj v Kalabe sme boli :)


Tretí týždeň Prečítaného leta uplynul ako voda. Prežili sme ho s "babkou bylinkárkou" ;) Dievčatá sa dozvedeli ako sušiť bylinky, taktiež ako ich môžu použiť a na čo sa nám zídu. Keďže teplomer  počas celého týždňa ukazoval teploty nad 30 °C, robili sme si aj rôzne ľadové čaje, bez cukru, ochutené len škoricou, citrónom, alebo iným ovocím.
Náš recept: podľa chuti a nálady dáme do sitka bylinkový čaj (napr. lipový, ja mám rada aj materinu dúšku), zalejeme vriacou vodou, po vylúhovaní cca 6-10 min. pridáme ľadové kocky, môžu byť aj s ovocím,  čaj odložíme do chladu. Nakoniec pridáme ovocie, alebo trošku šťavy z citrónu, či pomaranča a môžme podávať!



Ako ináč, dievčatá s babkou upiekli aj rýchly falošný krémeš s ovocím, varili marhuľový džem a vyrobili sme si aj zdravú zmrzlinu z mrazeného a čerstvého ovocia, s troškou smotanového jogurtu. Mňam! Spomíname, kreslíme a zapisujeme aj do nášho l e p o r e l a, snáď už čoskoro pribudnú ďalšie stránky...



Chodievali sme sa schladiť do Vodárenskej záhrady, dievčatá sa s babkou hrávali hlavne na obchod (dokonca na ihrisku akože predávali svoje hračky) a lekárky. V tieni stromov pri našom paneláku sme si urobili plenér, jednoduchá rýchla aktivita, stačí všetko zbaliť do väčšieho vedierka :)




Sobotu dopoludnia sme prežili veľmi príjemne a tvorivo v priestoroch Kalab centra, kde sa konal Ateliér plný pozdravov. Vyrábali sme pohľadnice, písalo sa na písacom stroji, ktorý náhodne dodával medzery kam chcel, pečiatkovalo sa, kreslilo, maľovalo, a pečatili sme obálky. Proste sa tvorivo tvorilo!  Bolo to komorné, ale veľmi fajnové...ako to s humorom opísala Zuzana Dankić, ktorá nám aj čítala: Ako dedko ťahal Repku a Lietajúceho deduška. 


Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutia!









Komentáre

the BEST