Prečítané leto - o pečení.


Prečítané leto, o pečení. 

"Vraj pre moderné gazdinky"

Koláčiky z piesku, varenie z byliniek v blatovej kuchynke...to všetko máme úspešne za sebou. Keďže nás čakajú ďalšie horúce dni, rozhodli sme sa, že si pripravíme osviežujúcu piškótovo-smotanovú nepečenú tortu s malinami a k tomu pohár zdravého makového mlieka. Na fotke je torta ešte pred zmrazením, celú si ju vymysleli a vyzdobili dievčatá, ja som mala tú česť miešať a na záver posypať škoricou. 



Makové mlieko, si pripravíte veľmi jednoducho, naozaj tá chvíľa za to stojí...je bezlaktózové, ľahko stráviteľné, s množstvom vápnika a má sladkastú smotanovú chuť.
500 gramov mletého maku zalejte 400 mililitrami vody, cez noc nechajte lúhovať pri izbovej teplote. Rozmixujte a preceďte, môžete aj viac krát. Usadený mak nevyhadzujte, je to výborná vláknina do jogurtu, ovsenej kaše či smoothie. V makovom mlieku sme máčali aj piškóty do torty, dokonca sme si uvarili aj výbornú ovsenú kašu.


Hotové mlieko...

Makovo-ovsená kaša, pridali sme aj kokos a chia semienka.



Malá ukážka nášho tohto týždňového LEPORELA, aj s tipom na tvorenie - viac nápadov
na rôzne koláčiky, či koláž kredenca nájdete v knihe 365 vecí z papiera a lepenky



Ak sa ochladí, možno si urobíme aj "falošný krémeš", ktorý sme piekli už
v týždni "s babkou bylinkárkou"










Komentáre

the BEST