Prečítané leto - o pečení.
Prečítané leto, o pečení.
"Vraj pre moderné gazdinky" |
Koláčiky z piesku, varenie z byliniek v blatovej kuchynke...to všetko máme úspešne za sebou. Keďže nás čakajú ďalšie horúce dni, rozhodli sme sa, že si pripravíme osviežujúcu piškótovo-smotanovú nepečenú tortu s malinami a k tomu pohár zdravého makového mlieka. Na fotke je torta ešte pred zmrazením, celú si ju vymysleli a vyzdobili dievčatá, ja som mala tú česť miešať a na záver posypať škoricou.
Makové mlieko, si pripravíte veľmi jednoducho, naozaj tá chvíľa za to stojí...je bezlaktózové, ľahko stráviteľné, s množstvom vápnika a má sladkastú smotanovú chuť.
500 gramov mletého maku zalejte 400 mililitrami vody, cez noc nechajte lúhovať pri izbovej teplote. Rozmixujte a preceďte, môžete aj viac krát. Usadený mak nevyhadzujte, je to výborná vláknina do jogurtu, ovsenej kaše či smoothie. V makovom mlieku sme máčali aj piškóty do torty, dokonca sme si uvarili aj výbornú ovsenú kašu.
500 gramov mletého maku zalejte 400 mililitrami vody, cez noc nechajte lúhovať pri izbovej teplote. Rozmixujte a preceďte, môžete aj viac krát. Usadený mak nevyhadzujte, je to výborná vláknina do jogurtu, ovsenej kaše či smoothie. V makovom mlieku sme máčali aj piškóty do torty, dokonca sme si uvarili aj výbornú ovsenú kašu.
Makovo-ovsená kaša, pridali sme aj kokos a chia semienka.
Malá ukážka nášho tohto týždňového LEPORELA, aj s tipom na tvorenie - viac nápadov
na rôzne koláčiky, či koláž kredenca nájdete v knihe 365 vecí z papiera a lepenky
Ak sa ochladí, možno si urobíme aj "falošný krémeš", ktorý sme piekli už
v týždni "s babkou bylinkárkou"
Komentáre
Zverejnenie komentára