Prečítané leto o vode



Týždeň o vode sa práve dnes začína! V týchto slnkom zaliatych dňoch si viem živo predstaviť byť rybou, rybičkou. Neustále ponorenou pod morskou hladinou.
Aj keď je horúco a času na písanie budem mať menej, som rada, že sa opäť zapájame do projektu Prečítané leto 2019. Počas leta vás budeme zásobovať tvorivými projektami. Buď tu na blogu alebo na mojom FB, kam vás pozývam.

Čaká nás veľa pekných kníh a tém na príjemné strávenie leta. V ateliéri sme sa pred letom venovali rôznym výtvarným technikám, aj téma vody u nás rezonovala. Čítali sme napríklad knihu Mimi a Líza. Zámerne som vybrala príbeh Tety z pexesa. Je o hľadaní priateľa, ktorý k letným hrám jednoducho patrí, taktiež v ňom môžeme počuť duši lahodiace žblnkotanie vody. Krokodíl hľadajúci kamaráta..., čo poviete? Myslite si, že aj krokodíl z rieky môže mat kamarátov? Nám ho bolo ľúto, tak sme mu ich vymysleli a deti to poňali po svojom! „Každý predsa musí mať svojho kamaráta“.

A prečítajte si aj príbeh Neviditeľná ryba. Nezabudnite si k vode zobrať aj pexeso, nikdy neviete kedy sa vám zíde.






Vodu, more, alebo jazero môžete vytvoriť rôznymi technikami.
Teraz je čas na maľovanie bublinami, vonku, na záhrade, pri vode. Zabavíte sa a deti vybublajú krásne obrázky.


Budete potrebovať: vodu, potravinársku farbu, prostriedok na umývanie riadu, slamku a výkres.


Vodu v plochej miske zmiešajte s potravinárskou farbou, pridajte 1 lyžicu saponátu a slamkou môžete nechať deti vytvárať bubliny. Nabublané farebné bubliny stačí otláčať na papier, farby prekrývajte a miešajte, červenú s modrou alebo aké vás napadnú! Len do toho! Na koláž odporúčam použiť nálepky, výstrižky z časopisov alebo kúsky starých látok.


Vek detí v ateliéri: 3-6 rokov, otláčať bubliny zvládnu aj mladšie deti.




Odporúčame pozrieť si aj naše tvorenie s knihou Hlbokomorské rozprávky od Moniky Kompaníkovej.


Želám vám krásny začiatok leta! My sa už tešíme na rybu Bibu, podmorský svet, nekonečný relax, cestovanie a iné letné aktivity! 
 






Komentáre

the BEST